Natursteine

Bazalt

Bazalt katalógus Basaltite olasz bazaltláva B 684 kínai bazalt

Dolomit

Dolomit katalógus Kleinziegenfelder német dolomit

Fillit

Fillit katalógus Otta norvég fillit

Gránit

Gránit katalógus Indiai gránitok Kínai gránitok Egyéb gránitok

Homokkő

Homokkő katalógus Crema Vereada spanyol homokkő Eichenbühli majna menti német homokkő Neubrunni majna menti német homokkő Modak indiai homokkő Santafiora olasz homokkő

Kvarcit

Kvarcit katalógus Alta norvég kvarcit Maxberg brazil kvarcitok

Lavagrigia

Lavagrigia olasz ignimbrite Lavarosa olasz ignimbrite

Márvány

Márvány katalógus Bianco Carrara olasz márvány erde Guatemala indiai szerpentinitit

Mészkő

Mészkő katalógus Anröchtei német mészkő Bianco Perlino olasz mészkő Botticino Classico olasz mészkő Jura német mészkövek Kagylós majna menti német mészkövek Kilkenny ír mészkő Nero Marquina spanyol mészkő Rosa Perlino olasz mészkő Rosso Verona olasz mészkő Serra portugál mészkő Solnhofeni német mészkő Travertini Montemerano olasz mészkő

Pala

Pala katalógus Jaddish brazil pala Mustang brazil pala Portói pala

Porfír

Porfir katalógus T 666 kínai kvarcporfír Trentinói porfír

Naturstein Kleber

Minden építőkő ragasztásához a gräfix® terméskő ragasztó, illetve ragasztóhabarcs használata a megfelelő választás.

A kiváló minőségű solnhofeni portland cementből, trassz hozzáadásával készült ragasztóhabarcs csökkenti a burkolólap foltosodását, „kivirágzását” valamint a zsugorodás és feszültség okozta repedések keletkezésének veszélyét.

A legbiztosabb ragasztás technológia az úgynevezett „Floating- Buttering” eljárás: a burkolandó fal vagy padló teljes felületre, hiánytalanul felhordott ragasztóhabarcs mellett még a burkolólap hátlapjának teljes felületére is vékonyan felhordott gräfix® ragasztóréteg garantálja a tökéletes tapadást, hézagmentes, „kopogásmentes” burkolást.

Aljzatkiegyenlítő Mélyalapozó Ragasztó Közepes vastagságú ágyazóhabarcs Vastag rétegű ágyazóhabarcs Falazó habarcs Szűrőbeton Ablakpárkány ragasztó (hőszigetelő) Fúgázó-habarcs Szigetelőanyag Impregnáló Természetes kő szilikon

Dienstleistungen

BNIC Dienstleistungen

CLASSICtherm Marmorheizung

Kőlapfűtés kedvcsináló.

Andere Produkte

Egyéb termékek kedvcsináló.

Steinwelt News

Könyvtár.

Impressum

Baukunst, Naturstein und Immobilien Consulting GmbH

Postfach 2353, D-83425 Bad Reichenhall, Deutschland

Tel.: +49 / 8651 / 965-0349

HRG: Traunstein HRB 18042
USt-Id-Nr.: DE256678792
BNIC GmbH
Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete

2000 Szentendre, Bartók Béla utca 1.

Tel.: +36 / 26 / 314 074
Fax: +36 / 26 / 314 075

Pest Megyei Cégbíróság: 13-12-061519
Adószám: 22773182-1-13
Geschäftsführer: Szoelke Ladislaus | E-mail: info@bnic.hu | Web: http://www.bnic.hu

Denkmal

MŰEMLÉK meghatározása a magyar nyelvű szabad enciklopédiából, a Wikipédiából

Műemlék Műemléknek (a német Kunstdenkmal szó tükörfordítása) nevezik az olyan építményt, létesítményt vagy ingatlan jellegű alkotást vagy ezek rendszerét, esetleg romját, mely kiemelkedő építészeti, építészettörténeti, történelmi, tudományos, városépítészeti, képző- és iparművészeti, kertépítészeti, régészeti, néprajzi vagy műszaki (technikatörténeti) szerepet játszik, amelyet megtartásra érdemesnek nyilvánítottak, s mint ilyet védelem alá helyezték. A műemlékről, mint az egyetemes művészettörténet részéről gondolkodunk, s mindig nemzeti értéke van, akkor is, ha nem annak a nemzetnek az alkotása, amelyik létrehozta (Magyarországon ilyenek a római kor emlékei).

Műemlék épületre bontási engedélyt kiadni nem lehet, viszont a műemléki státuszt megfelelő intézkedések után meg lehet vonni. A műemlékhez hozzátartozik annak berendezése, még meglévő melléképülete és az ingatlanterület vagy területrész, amin fekszik. Megóvásukkal a műemlékvédelem foglalkozik megfelelő hivatali és terepmunka útján.


Műemléki értékkategóriák:

Köztudatban még élő fogalmak a műemlék mellett a műemlék jellegű (épület) és a városképi jelentőségű (épület), melyek műemléki értékkategóriákat jelöltek az 1/1967. (I. 31.) ÉM rendelet 2. §-a szerint:

• Műemlék a hazánk történeti múltjának jellegzetes, pótolhatatlan olyan emléke (építmény és egyéb alkotás, annak tartozékai, továbbá a vele kapcsolatos képző- és iparművészeti alkotások), amely az ország gazdasági-társadalmi és kulturális fejlődésének tárgyi bizonyítékául szolgál, s építészeti, történeti, régészeti, képzőművészeti, iparművészeti vagy néprajzi szempontból kiemelkedő jelentőségű. • Műemlék jellegű az építészeti, történeti, régészeti, képzőművészeti, iparművészeti vagy néprajzi szempontból jelentős építmény és egyéb alkotás, annak tartozékai, továbbá a vele kapcsolatos képző- vagy iparművészeti alkotások. • Városképi jelentőségű – városban és községben egyaránt – az olyan építmény és annak külsőleg látható tartozékai, amely történeti vagy művészeti értékére tekintettel nem minősíthető műemléknek vagy műemlék jellegűnek, de külső megjelenésénél (hely, tömeg, építési mód, homlokzat stb.) fogva városkép (településkép) kialakításában lényeges szerepe van.


Fenti értékkategóriák a műemlékvédelemről szóló 1997. évi LIV. törvény hatálybalépésével szűntek meg, melyet követően egységesen műemléknek számítanak a fenti három értékkategória szerint védett objektumok ( fenti törvényt felváltó, a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény sem állapít meg különböző műemléki értékkategóriákat).

Eddig a lexikon, most jöjjön a gyakorlat.

Burkolatok Írásos formában először Luther Márton jegyzeteiben találkozhatunk a Denkmal (műemlék) kifejezéssel. Luther a görög mnemosynon és a latin monumentum szavak fordításából hozta létre ezt a fogalmat.

Itt kapcsolódunk a német reformátorhoz a magyarországi műemlékek felújításakor. Igaz nem nyúlik vissza az 1500-as évekre, de az 1750-es évektől kezdve, több olyan épülettel találkozhatunk Magyarországon, ahol az általunk forgalmazott „zászlóshajó", a palaszerűen bányászott solnhofeni mészkő (Magyarországon kelheimi kőnek is nevezik, mivel Kelheimtől hajózható a Duna, és a dunai szállítmányhoz fűzött dokumentum alapján innen kapta a nevet) mint építőkő még számos műemlék épületben megtalálható.
Ezeknek a burkolatoknak a felújításához tudunk segítséget nyújtani. Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy már nincs solnhofeni (kelheimi) kőbányászat, mivel a mai napig is működik a bajorországi solnhofeni bánya. A jelenleg rendelkezésünkre álló adatok alapján előreláthatólag még 80 évig lesz megfelelő minőségű solnhofeni mészkő kitermelés.

Szinte kizárólag csak az Solnhofen Stone Group bányáiban fordul elő az akár 30 cm vastag és nagyméretű kőtábla (lépcsőkhöz, oltárokhoz, stb.). A raktáron lévő nyersanyag függvényében, igény szerint tudunk akár 60 x 60 cm nagyságú burkolólapokat is szállítani. A műemlékes felújításoknál a legkeresettebb azonban a barokk korban használt 40 x 40 cm nagyságú, kézzel pattintott oldalú padlóburkoló lap. Lépcső járólapokat akár 40 mm vastagságban is rendelhetők. Lehetőség van solnhofeni tömblépcső és más egyedi termékek gyártására is. A burkolólapok felülete több mint 200 éve, selyemfényű, finoman csiszolt felületű. A burkolólapok vastagsága 13 - 30 mm között változik. Ezeket a lapokat csak középvastag ágyazóhabarcsba tudjuk fektetni. Ha ragasztva szeretnénk burkolni, akkor igény szerint kalibráljuk a burkolólapokat. A lehetséges vastagság, a burkolólap nagyságától függően: 7, 10, 13, 16 vagy 20 mm. Sokszor találkozunk a felújításoknál olyan igénnyel, hogy a kért lap vastagsága 30 vagy 40 mm legyen. Ez természetesen lehetséges, ha van nyersanyag készletünk. Ennek az ára a lépcsőburkoló lapok árával megegyező, azaz több mint a kétszerese a 20 mm-es vastagságú padlóburkoló lapoknak. Tapasztalataink alapján a 16 mm-es vastagság a legnagyobb igénybevételnek is megfelel. A lépcsőhöz használt járólapok vastagságánál az esztétika is szerepet játszik.
A műemlékesek „esküje" fogalmazza meg azt az elvárást, hogy egy műemlék felújításánál minden lehetőt meg kell tenni, hogy a felújítandó épület értéke legalább fennmaradjon, vagy amennyiben lehetséges, akkor az tovább növekedjen. Sajnálattal tapasztalom, hogy bizonyos érvek és érdekek miatt ez a célkitűzés, pl. a solnhofeni burkolatok cseréjénél nem valósul meg, amennyiben alacsonyabb nívójú burkolat kerül beépítésre.

Mivel Magyarországon több műemlék középületben találunk homokkő elemeket, azok cseréjére, kiegészítésére is gondoltunk. A régi magyarországi homokkő bányákból ma már nem tudunk építőkövet kitermelni. Forgalmazunk német majnai homokköveket, világosszürke és vörös színben. A barokk színvilágnak legjobban megfelelő sárga színű homokkövet pedig Spanyolországból szállítjuk. Természetesen szerepel a szállítási programunkban olyan nemes építőkő is, ami a múltban nem került beépítésre. Felújításnál, pl. egy más funkció betöltésére építjük át a meglévő épületet - már betervezhetjük a célnak legmegfelelőbb, új építőkő burkolatot. Ilyen kőtermék lehet pl. az észak olasz KERN® porfír térburkoló.
Terméskő ragasztók A természetes burkolólapok ragasztásához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő ragasztóhabarcs. Ezen belül a solnhofeni- és jura mészkövek, homokkövek burkolásához meggyőződésünk és tapasztalataink alapján a legmegfelelőbb termék a gräfix trassz ragasztó- és fúgázó habarcs család. A portland cement alapanyagot a Solnhofen Portland Zement gyár szállítja, solnhofeni- és jura mészkő őrleményből. Ehhez jön még a trasszcement ötvözet, hogy meggátoljuk a burkolólapok elszíneződését, azok esetleges „kivirágzását".

Műemlék falazóhabarcshoz természetesen kínálunk „csak" trasszcementet is. Ebben az esetben kérjük, hogy igen nagy figyelemmel válasszák ki a hazai homokbeszállítót, hogy ne kerüljön be organikus szennyeződés a helyszínen készült ágyazóhabarcsba, mert az a burkolólapot elszínezheti. De felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a gräfix természetes kő ágyazóhabarcs kínálatunkban késztermékként szerepel olyan habarcs is, amivel 40 vagy 60 mm réteg is felépíthető.
CLASSICtherm elektromos fűtés Egy további termékcsalád szerepel a kínálatunkban. Műemlék épületeknél sokszor okoz gondot, hogy hiányzik a helyiségek fűtéséhez szükséges hideg és melegviz csővezeték, kémény vagy akár egy megfelelő kazánház. Erre a problémára kínálunk megoldást az alábbi termékkel. Ez a termék a CLASSICtherm elektromos, kőlapokba szerelt fűtőtest, amit az 1990-es évek óta gyárt és forgalmaz a német Solnhofen Stone Group.

Akár falra szerelve, akár állványra állítva hatásosan működik. Az elektromos áram egy jól álcázott lábazatban is láthatatlanul vezethető, bontást nem igényel.
Amennyiben részletesen szeretne informálódni ezekről a termékekről, akkor kérem tekintse meg a Természetes építőkövek, Terméskő ragasztók és az Elektromos kőlapfűtés oldalainkat.

Pannonhalmi Bencés FőapátságÉpült: 996

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 1992 évben Mátyás király korabeli kerengő felújítása

500 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

LudoviceumBudapest, 1830-36

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezője: Pollack Mihály

1995-2006 évi átépítés tervezője: Mányi István Építész Stúdió

1.100 m² 50 x 50 cm és 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Magyar Nemzeti MúzeumBudapest, 1847

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: Pollack Mihály

1998-2007 évi felújítás tervezője: KÖZTI, Dobozi Miklós

2.100 m² nagyméretű, korabeli tervek alapján, színre válogatott, valamint 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

HAPIMAG Apartman házBudapest, Budavár

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 1999 évi felújítás tervezője: Reimholz Péter

250 m² váltósoros, különböző felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat

Porcelánművészeti MúzeumHerend, 1826

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 2000 évi felújításának tervezői: Csomai Zsófia, Magyari Éva

350 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Győr, 1627

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 2002-ben felújításkor 1.000 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Grassalkovich Kastély Gödöllő, 1740

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervező: Mayerhoffer András

2002-2010 évi felújításánál a kálváriadombi pavilonba solnhofeni mészkő, a Barokk Szinházba és a Lovarda dísztermébe 1.400 m² 60 x 60 cm nagyságú, finoman csiszolt felületű Jura-gelb mészkő padlóburkoló lapok

Sándor Palota Budapest, 1806

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: Pollack Mihály

Jelenleg Köztársasági Elnöki Hivatal

2002 évi felújításának tervezői: Potzner Ferenc, Magyari Éva, Pazár Béla

900 m² 55 x 55 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő, kézzel pattintott élű padló- és lépcsőburkolat, valamint a legnagyobb méretű magyarországi solnhofeni padlóburkoló lap (120 x 120 cm)

Terézvárosi plébánia templom Budapest, 1811-1836

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: Kasselik Fidel és Pollack Mihály

2003-ban felújításakor 700 m² 30 cm soros, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Magyar Természettudományi Múzeum Budapest, 2004

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervező: Mányi István Építész Stúdió

4.400 m² 20/25/30 cm váltósorsos, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Magyar Nemzeti Múzeum Budapest, 1847

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: Pollack Mihály

2005 évi felújítás tervezője: KÖZTI, Dobozi Miklós

330 fm világosszürke színű homokkő tömblépcsők

Ószeminárium Esztergom, 1865

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervező: Hild József

Jelenleg Hittudományi Főiskola és Pázmán Péter Katolikus Egyetem

2005 évi felújításkor 700 m² váltósoros Jura-Prestige csiszolt felületű padlóburkoló lapok

Karmelita kolostor Székesfehérvár, 1750 körül

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Országos Papi Otthon

2006-2011 évi felújításnál 1.200 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Líceum Eger, 1785

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: Fellner Jakab

Jelenleg Eszterházy Károly Főiskola

2007-2011 évben a kápolna és kapucsarnok felújításának tervezői: Magyari Éva és Pazár Béla

400 m² 50 x 50 cm kézzel pattintott oldalú, valamint 700 m² 45 x 45 cm és 60 x 60 cm, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Magyar Képzőművészeti Egyetem Budapest, Epreskert, 1744-49

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Tervezte: a józsefvárosi kálvária építésze, Mayerhoffer András

2007 évi felújításhoz 120 m² 4 és 6 cm vtg. sárga színű homokkő nagytáblák

Orczy Kastély Gyöngyös, 1770

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Márta Múzeumként üzemel

2007 évi felújításának tervezője: Grafit37 Építész Iroda

1.000 m² Jura-Prestige ATHINA 40 x 40 cm nagyságú padló, fal és lépcsőburkoló lapok, Jura-gelb tömblépcsők

Zöldfa vendéglő és Kávéház Paks, 1844

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Erzsébet Szálloda

2009 évi felújításának tervezői: Klenk Csaba, Frank György

400 m² 50 x 50 cm és váltósoros 25/30/35 cm finoman csiszolt és bányanyers felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat, oszlopok

Római katolikus templom Sopronnémeti, XVII. század

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 2009 évi felújításnál 70 m² 45 x 45 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat

Klasszicista stílusú épület Székesfehérvár, 1831

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Fejér Megyei Levéltár

2009 évi felújításának tervezője: Potzner Ferenc

650 m² 45 x 45 cm kézzel pattintott, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat és jura mészkőburkolat

Pénzintézeti Központ Budapest, 1938-40

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg: UniCredit Jelzálogbank

Tervezők: Lamber László és Nyiri István

2009 évi felújítás tervezője: Reimholz Péter

125 db nagyméretű 4,5 cm vtg. finoman csiszolt felületű solnhofeni és jura mészkő lépcsőburkoló és 600 m² Jura-gelb mészkő padló és falburkoló lapok

Klasszicista stílusú épület Budapest, 1810-1822

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Iberostar Grand Hotel Budapest, 2010

Tervező: Reimholz Péter (utolsó munkája)

110 m² különböző méretű finoman csiszolt felületű solnhofeni és jura mészkő padlóburkolat

Pálos- Karmelita kolostor Sopronbánfalva, 1643

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenleg Oktatási és Meditációs Központ

2010 évben a műemlék felújítás tervezői: Magyari Éva és Pazár Béla

730 m² 55 x 55 cm és több nagyméretű kézzel pattintott, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat

Vár kápolna, Siklós, XIV. század

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum 2011 évben a műemlék felújítás tervezője: Kaló Judit

160 m² 200/300/400 mm váltósoros, finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat

Református templomSzentendre, 1746-77

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Eredetileg a szamárhegyi görögkeleti Opovacska-templom

2011 évi felújításnál 150 m² különböző méretű 4 cm vtg. sárga színű spanyol lábazati homokkövek és majnai vörös színű homokkő lépcsőburkolat

Római katolikus plébániatemplom Visonta

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Jelenlegi alakját az 1800-as évek végén nyerte el.

2013-2014 évi belső felújításának tervezője: Grafit37 Építész Iroda, Kelemen Tamásné

230 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkoló lapok és lépcsőburkolat

Kálvin téri református templom Budapest, 1816-30

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum A templom klasszicista stílusban épült Hild Vince tervei alapján.

2014 évi felújításhoz 160 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkoló lapok

Bencés apátsági templom Tihany, 1719-54

Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Herendi Porcelánművészeti Múzeum Az altemplom a 11. században épült

A jelenlegi barokk templom építése 1719-ben kezdődött meg és 1754-re készült el

2014 évi felújításhoz 370 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkoló lapok

Remeteség foresteria épülete Majkpuszta, 1773

2014 átépítés tervezői: Tér-Team

720 m² 40 x 40 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padló- és lépcsőburkolat

Nagyboldogasszony-főszékesegyház Kalocsa, 1735-74

Tervezője valószínű: Mayerhoffer András

2014 évi átépítés tervezője: Vörös Márta

1.100 m² 50 x 50 cm finoman csiszolt felületű solnhofeni mészkő padlóburkolat és tömblépcsők

Kontakt

Kontakt

Baukunst, Naturstein und Immobilien Consulting GmbH

Postfach 2353, D-83425 Bad Reichenhall, Deutschland

Tel.: +49 / 8651 / 965-0349

HRG: Traunstein HRB 18042
USt-Id-Nr.: DE256678792
BNIC GmbH
Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete

2000 Szentendre, Bartók Béla utca 1.

Tel.: +36 / 26 / 314 074
Fax: +36 / 26 / 314 075

Pest Megyei Cégbíróság: 13-12-061519
Adószám: 22773182-1-13
Geschäftsführer: Szoelke Ladislaus | E-mail: info@bnic.hu | Web: http://www.bnic.hu

Nachricht

Impressum

BNIC GmbH

Die Firma wurde gegründet durch die seit 1997 auf dem ungarischen Natursteinmarkt bestehende Baukunst, Naturstein und Immobilien Consulting GmbH und einer gleichberechtigten, ungarischen Partner, der seit 1992 elektronische Geräte und Messinstrumente entwickelt, produziert und wartet.

Die BNIC GmbH vertritt mehrere namhafte deutsche, norwegische, italienische und spanische Natursteinunternehmen. Die notwendigen Natursteinkenntnisse und die vom ersten Tag an sehr gute Verbindung zu dem Hersteller der CLASSICtherm Natursteinheizkörper machten es möglich, dieses Produkt auf dem ungarischen Markt anzubieten.

Unsere Firma legt sehr großen Wert auf Sicherheit und Zuverlässigkeit. Auf Wunsch unserer Kunden prüfen wir die bestehenden elektrischen Leitungen und berechnen die notwendige Heizleistung vor Ort. Für die optimale Montage stehen wir beratend zur Seite und vermitteln zuverlässige Fachkräfte.

Für Architekten bieten wir Fortbildungen über CLASSICtherm Natursteinheizungen an.

Wir analysieren und vermitteln unsere eigenen, neusten Erfahrungen mit unserem Heizsystem und sind davon überzeugt, dass das von uns angebotene elektrische Naturstein-Heizsystem für Eigenheime, Arbeitsplätze und Produktionsstätten zur Zeit auf dem Markt das günstigste, ästhetischste und für unsere Gesundheit die erste Wahl ist.

CLASSICtherm

Die bayerische Solnhofen Holding produziert seit über 20 Jahren im eigenen Werk dieses ausgereifte Naturstein-Heizsystem und ist auf dem Weltmarkt führend (in Europa gibt es in 15 Ländern Niederlassungen).

Wir verwenden für die Heizplatten verschiedene Natursteine: Marmor, Kalkstein, Granit, Basalt und Schiefer.

Aus eigenen Steinbrüchen wird Solnhofener- und Jura Kalkstein abgebaut und verarbeitet. Von dem eigenen gelben Jura Kalkstein Material können wir sechs verschiedene Oberflächenbearbeitungen anbieten.

Entsprechend unserer großen Produktionsleistung haben wir sehr kurze Lieferzeiten.

Auf CLASSICtherm Naturstein Heizplatten gewähren wir 5 Jahre Vollgarantie.

STEIN + THERM Ausstellungsraum
1134 Budapest, Lőportár u 20b.
Telefon: +36 (1) 237 0110 / Fax: +36 (1) 237 0111