Solnhofeni portland cement1 2

Az ahleni cementgyáros Bücker-Flürenbrock család a Solnhofen település kőbányáinak közelében egy eladásra felkínált mészva-kolatot előállító vállalatot vásárolt meg 1933. május 13-án, és létrehozta a Solnhofen Portland Zementwerk GmbH-t.

Mivel a Solnhofen környéki jura és solnhofeni mészkőbánya a legjobb minőségű nyersanyagot biztosítja, így természetes volt, hogy az üzemet cementgyárrá alakítsák át, a város legnagyobb megelégedésére.

Az új gyár nem csak több munkát adott a környező települések munkavállalóinak, hanem egyben egy biztos, állandó felvevő-helyet is biztosít a jura és solnhofeni mészkő bányák és üzemek gyártási hulladékának. A nagy világválság utáni időben a kiépülő, céltudatosan kibővülő cementgyár új impulzust adott Solnhofen településnek.

A második világháború természetesen ezt a fejlődést megállí-totta. A vesztes háború után a győztes országok hadisarc listáján ez az üzem is szerepelt. A kelet-nyugati hidegháború kezdete azonban meggátolta a gyár leszerelést, és eltulajdonítást.

A Német Szövetségi Köztársaság magalakulásával és az új pénzreform bevezetésével megindult egy nagyszabású gazdasági fellendülés. A gyár modernizálása tovább folytatódott.

Egy új, modern cementgyár épült fel.


A cementgyár nem csak a gazdaságos működésre helyezett nagy hangsúlyt, hanem a környezetszennyeződés mértékének korlátozására is. Sok évvel ezelőtt már a legmodernebb füst,- és porszűrő berendezésekkel látták el a kéményeket.

A vállalkozás Solnhofen környékének az egyik legnagyobb munkaadója.

A tulajdonos dr. Michael Bücker több mint 30 éve felvásárolta az 1857-ben létrehozott, a bajor tőzsde egyik alapító tagját, a Solnhofen Aktien-Verein és a Gundelsheimer Marmorwerk vállalatokat. A SAV cég solnhofeni, a GM cég jura mészkő kitermeléssel és feldolgozással foglalkozik. Ezen kívül még két jura feldolgozó üzem és bányák felvásárlásával a solnhofeni mészkő piacvezető vállalata és Németország egyik legnagyobb kőipari vállalata lett. A gundelsheimi üzem szinte kizárólag csak külső térbe használatos jura mészkő feldolgozással, mint pl. homlokzatburkoló lapok gyártásával és kőfaragó munkákkal foglalkozik. A solnhofeni jura gyár pedig a belső térbe használatos jura mészkő igényeket elégíti ki.

A Solnhofen Holdig AG egy másik tagja kőlapokba szerelt fűtőtesteket állít elő.

A SPZ gyár termelésének majdnem a felét saját bajorországi üzemeiben, készbeton előállítására használják fel.

A cégbirodalom legújabb terjeszkedése a belföldi és külföldi vasúti sínek építésére szakosodott vállalatba történt betársulása.

A terméskő ragasztóhabarcs gyártására szakosodott Endress cég gräfix® trasszcement tartalmú termékek alapanyaga is solnhofeni portland cement.

Természetes kő logó

Képgaléria:

cement üzem Cement üzem
(7 kép)

BNIC Baukunst, Naturstein und Immobilien Consulting GmbH
Postfach 2353, D-83425 Bad Reichenhall, Deutschland
Tel.: +49/86_51/965-0349

BNIC GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet
2000 Szentendre, Bartók Béla utca 1., Magyarország
Telefon: 26/314 _07-4 Telefax: 26/314 07-5

UGRÁS A LAP TETEJÉRE BNIC GmbH | MINDEN JOG FENNTARTVA DESIGNED BY ALFA KREATIV
nyitólap cégadatok levelezés építőművészet ingatlan események SOLNHOFENI PORTLAND CEMENTdeutsch
Forgalmazott építőkövek
Ragasztóhabarcsok
Egyéb termékek

Bazalt

Bazalt katalógus Basaltite olasz bazaltláva B 684 kínai bazalt

Dolomit

Dolomit katalógus Kleinziegenfelder német dolomit

Fillit

Fillit katalógus Otta norvég fillit

Gránit

Gránit katalógus Indiai gránitok Kínai gránitok Egyéb gránitok

Homokkő

Homokkő katalógus Crema Vereada spanyol homokkő Eichenbühli majna menti német homokkő Neubrunni majna menti német homokkő Modak indiai homokkő Santafiora olasz homokkő

Kvarcit

Kvarcit katalógus Alta norvég kvarcit Maxberg brazil kvarcitok

Lavagrigia

Lavagrigia olasz ignimbrite Lavarosa olasz ignimbrite

Márvány

Márvány katalógus Bianco Carrara olasz márvány Verde Guatemala indiai szerpentinitit

Mészkő

Mészkő katalógus Anröchtei német mészkő Bianco Perlino olasz mészkő Botticino Classico olasz mészkő Jura német mészkövek Kagylós majna menti német mészkövek Kilkenny ír mészkő Nero Marquina spanyol mészkő Rosa Perlino olasz mészkő Rosso Verona olasz mészkő Serra portugál mészkő Solnhofeni német mészkő Travertini Montemerano olasz mészkő

Pala

Pala katalógus Jaddish brazil pala Mustang brazil pala Portói pala

Porfír

Porfir katalógus T 666 kínai kvarcporfír Trentinói porfír
Terméskő ragasztók Padlókiegyenlítő Mélyalapozó Ragasztó Közepes v. ágyazóhabarcs Vastag rétegű ágyazóhabarcs Falazó habarcs Szűrőbeton Ablakpárkány ragasztó Természetes kő fúgázó Impregnáló Természetes kő szilikon
Egyéb termékek KEIL hátsófuratos kőlaprögzítés Lábazat (homlokzat) Litokövek (új és antik) NEOLITH kerámia burkolólapok SOLKER kőporcelán burkolólapok Solnhofeni őslények Solnhofeni portland cement Trassz cement Elektromos kőlap fűtés